Είσαι επαγγελματίας;

Διάβασε εδώ για τον ξηρό πάγο και τις χρήσεις του

ΞΗΡΟΣ ΠΑΓΟΣ

Περίληψη:
Ορισμός, μορφές και κύριες χρήσεις

Τι είναι ο Ξηρός Πάγος και σε ποιες μορφές παράγεται;

Ο ξηρός πάγος είναι διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε στερεά μορφή με επιφανειακή θερμοκρασία στους -78°C.

Σε οποιαδήποτε θερμοκρασία υψηλότερη των -78 ° C, και σε ατμοσφαιρική πίεση, θα έχουμε άμεση την μετατροπή του σε αέρια μορφή. Είναι ένα απόλυτα φυσικό προιόν, χρήσιμο σε πάρα πολλές εφαρμογές και απόλυτα ασφαλές αρκεί να τηρούνται πιστά οι βασικοί κανόνες ασφαλείας.

Το αέριο CO2 είναι μη-τοξικό (είναι το ίδιο αέριο που χρησιμοποιείται σε όλα τα αεριούχα ποτά), όμως σε κλειστό μη αεριζόμενο χώρο υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας.

Ο ξηρός πάγος έχει 5 φορές μεγαλύτερη ψυκτική ισχύ από τον υγρό πάγο. Δεν αφήνει υγρά υπολείμματα μετά την εξάχνωση και έχει το πλεονέκτημα της μετατροπής του σε καπνό CO2, που είναι χρήσιμος σε ορισμένες εφαρμογές.

Βοηθάει στην αναστολή μικροβιακής ανάπτυξης καθώς επίσης παρέχει και αντιοξειδωτική προστασία.

Μορφές ξηρού πάγου:

Ο ξηρός πάγος παράγεται σε μικρά κυλινδρικά κομμάτια (Pellets) ή και μεγαλύτερα κομμάτια (Blocks).

Η εταιρία μας διαθέτει σε σταθερη βάση μορφη ξηρού πάγου pellets 16mm, όμως μπορεί να σας προμηθεύσει όλων των ειδών τις διαθέσιμες διαστάσεις των 3mm και 9mm καθώς και την μορφή block κατόπιν ειδικής παραγγελίας.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΞΗΡΟΥ ΠΑΓΟΥ;

Επικοινώνησε τώρα με την DRY ICE Creation συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας ή κάνοντας μας ένα τηλέφωνο.

Οι κυριότερες χρήσεις του ξηρού πάγου:

Αεροπορικό Catering

Στην αεροπορική βιομηχανία ο ξηρός πάγος χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία κατά τις πτήσεις, κυρίως μεγάλων αποστάσεων. Τοποθετείται σε ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ. Εκεί τα τρόφιμα ψύχονται ή καταψύχονται μέχρι να είναι έτοιμα για χρήση.

Τα κύρια πλεονεκτήματα στη χρήση του ξηρού πάγου είναι ότι τα τρόφιμα πρέπει να αποθηκεύονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές Υγιεινής & Ασφάλειας. Μόλις ο ξηρός πάγος εξαχνωθεί ανανεώνεται απευθείας με καινούριο, σε αντίθεση με τις πλάκες Gel που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν οι οποίες επιστρέφονταν στην εταιρεία προέλευσής τους.

Βιομηχανικός Καθαρισμός & Τεχνικές Διαδικασίες

Τα μηχανήματα του βιομηχανικού καθαρισμού με ξηρό πάγο χρησιμοποιούν ξηρό πάγο σε μορφή Pellets διαμέτρου 3mm. Κατά την πρόσκρουσή του με την επιφάνεια που επιχειρούμε να καθαρίσουμε ο ξηρός πάγος μετατρέπεται από στέρεο υλικό σε αβλαβή αέριο με άκρως απολυμαντικές ιδιότητες.

Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση ενός μηχανήματος βιομηχανικού καθαρισμού με παγοβολή (γνωστό ως dry ice blasting) είναι πολλά:

  • Δεν υπάρχουν δευτερογενή απόβλητα
  • Είναι συμπαγές
  • Πλήρως φορητό
  • Ιδανικό για αυτοματοποίηση
  • Ασφαλέστερο για το περιβάλλον
  • Ασφαλέστερο για τους εργαζομένους
  • Ασφαλέστερο για την επιφάνεια καθαρισμού

Νοσοκομεία & Κλινικές

Ο ξηρός πάγος χρησιμοποιείται για την ασφαλή αποθήκευση ή τη μεταφορά προϊόντων αίματος και οργάνων για μεταμόσχευση ή εξέταση.

Άλλα ιατρικά δείγματα μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς καμία αλλοίωση της ποιότητας τους χάρη στην χρήση του ξηρού πάγου.

To βρίσκεις ενδιαφέρον; Μοιράσου το!

Πανεπιστήμια & Ερευνητικά Κέντρα

Πανεπιστήμια σε όλη τον κόσμο χρησιμοποιούν ξηρό πάγο για διάφορα ερευνητικά προγράμματα, μιας κι ο ξηρός πάγος τους εξασφαλίζει την απαραίτητη σταθερότητα που απαιτούν τα διάφορα πειράματα, διατηρώντας παράλληλα τα δείγματα στις απαιτούμενες θερμοκρασίες.

Απλή ψύξη για διανομή τροφίμων

Οι σύγχρονες απαιτήσεις μεταφοράς τροφίμων σε συνθήκες ψύξης η κατάψυξης έχουν οδηγήσει στην εκτεταμένη χρήση των προϊόντων ξηρού πάγου (blocks, pellets, κλπ) παγκόσμια.

Χρησιμοποιώντας ξηρό πάγο μπορούμε να έχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία απλής ψύξης ή κατάψυξης προϊόντων όπως το παγωτό, τα κατεψυγμένα προϊόντων κλπ. χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ψυγεία.

Ο ξηρός πάγος είναι μια ιδανική λύση για τη μεταφορά μικρών ποσοτήτων αναλώσιμων εμπορευμάτων με ένα χαμηλού κόστους αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο.

Επεξεργασία Τροφίμων

Οι βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος και αλλαντικών χρησιμοποιούν ξηρό πάγο επιτυγχάνοντας την διατήρηση της απαιτούμενης χαμηλής θερμοκρασία των προϊόντων, όπως και την επιβράδυνση της αλλοίωσης τους κατά τα στάδια επεξεργασίας τους.

Οι βιομηχανίες αρτοποιίας επίσης χρησιμοποιούν τον ξηρό πάγο για την επιβράδυνση ανάπτυξης ζυμομύκητων μέχρι τα απαιτούμενα στάδια ανάμειξης των συστατικών.

Ο ξηρός πάγος επίσης είναι ιδανικός για χρήση στη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων λόγω των βακτηριοστατικών ιδιοτήτων του.

Θέατρο, κινηματογράφος, τηλεοπτικές παραγωγές & εκδηλώσεις

Όταν ο ξηρός πάγος αναμειγνύεται με ζεστό νερό παράγει έντονο αναβρασμό και μεγάλη ποσότητα πυκνού καπνού (ομίχλη).

Το φαινόμενο αυτό χρησιμοποιείται κατά κόρον σε θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο και γενικά όπου υπάρχουν ανάγκες ειδικών εφέ καπνού.

Βιομηχανία Χημικών

Η χαμηλή θερμοκρασία του ξηρού πάγου επιβραδύνει ή σταματά κάποιες χημικές αντιδράσεις.

Ο ξηρός πάγος είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας εξουδετέρωσης των αλκαλίων.

 

Μηχανολογία & Διαμορφωσεις – Συρρικνώσεις

O Ξηρός πάγος μπορεί και συρρικνώνει τα μέταλλα. Με τον τρόπο αυτό βοηθάει αποτελεσματικά σε ενέργειές ολίσθησης, εφαρμογής η συρρίκνωσης στην μηχανολογία.

Η προσθήκη ξηρού πάγου σε ποσοστό 90% μέσα σε καθαρή αλκοόλη θα δημιουργήσει ένα κρύο υγρό θερμοκρασίας -109,3 ° F το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως το υγρό άζωτο.

 

Κατασκευη Καλουπιών Καουτσούκ

O ξηρός πάγος μπορεί να ψύξει και να συρρικνώνει κάθε τι που έρχεται σε επαφή μαζί του.

Τοποθετώντας κομμάτια η εξαρτήματα από καουτσούκ μέσα σε ένα βαρέλι με ξηρό πάγο, μας δίνεται η δυνατότητα να αφαιρέσουμε την εξωτερική λάμψη τους. Χρησιμοποιείται σε ψυχρή άλεση υλικών όπως πλεξιγκλάς, ακρυλικές ρητίνες και βανίλια.
 

Φαρμακευτικές εταιρίες και Εργαστήρια

Οι φαρμακοβιομηχανίες χρησιμοποιούν τον ξηρό πάγο για την αναστολή της ανάπτυξης ή μείωσης ορισμένων βιολογικών προϊόντων.

Παρέχει ασφάλεια για την αποθήκευση ή τη μεταφορά εργαστηριακών δειγμάτων ή πειραμάτων όπου απαιτούνται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Επίσης δρα ως σταθεροποιητικός παράγοντας για μια ποικιλία φαρμακευτικών προϊόντων. Η πλειονότητα των φαρμακευτικών εταιριων χρησιμοποιούν ξηρό πάγο Pellets 16 χιλιοστών.

To βρίσκεις ενδιαφέρον; Μοιράσου το!

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΞΗΡΟ ΠΑΓΟ;

Πάτα το κουμπί "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" δίπλα για να μάθεις πως μπορείς να εξυπηρετηθείς με τον καταλληλότερο για σένα τρόπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

Αν έχεις Android κινητό μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή μας και να μας στέλνεις τις παραγγελίες σου γρήγορα, εύκολα κι απλά. Σκάναρε τον QR κωδικό ή πάτα επάνω του και κατέβασε την εφαρμογή από το Google play.

TOP