ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

...σχετικά με την κατανάλωση και χρήση του ξηρού πάγου

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • Ο ξηρός πάγος έχει 5 φορές μεγαλύτερη ψυκτική ισχύ από τον υγρό πάγο.
  • Ο ξηρός πάγος δεν αφήνει υγρά υπολείμματα μετά την εξάχνωση και έχει το πλεονέκτημα της παραγωγής του καπνού CO2 που είναι χρήσιμος σε ορισμένες εφαρμογές
  • Βοηθάει στην αναστολή μικροβιακής ανάπτυξης καθώς επίσης παρέχει αντιοξειδωτική προστασία.

Εξαρτάται από τον τρόπο συντήρησης κατά την μεταφορά του. Μας συμφέρει να τον μεταφέρουμε σε ειδικά φελιζόλ και να τον αποθηκεύουμε σε δροσερά μέρη, ώστε να επιτυγχάνουμε όσο το δυνατόν μικρότερη εξάχνωση και επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη οικονομία.

Η ποσότητα του ξηρού πάγου που απαιτείται εξαρτάται από το μέγεθος της αποστολής σας και το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για τη μεταφορά, καθώς επίσης και από το προϊόν που μεταφέρεται. Περισσότερες πληροφορίες στο αρχείο PDF που ακολουθεί. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ο ξηρός πάγος είναι ένα ευέλικτο προϊόν που έχει μια σειρά από εμπορικές και καταναλωτικές χρήσεις. Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες.

Ο πάγος νερού μετατρέπεται από υγρή σε στερεά μορφή από 0°C και κάτω. Όταν λιώσει επανέρχεται στην υγρή του μορφή (απλό νερό), αντίθετα ο ξηρός πάγος από την αρχική στερεά του μορφή προσπερνάει την υγρή κατάσταση, και μετατρέπεται σε αέρια μορφή. Ο ξηρός πάγος έχει 5 φορές μεγαλύτερη ψυκτική ισχύ από τον υγρό πάγο.

Ναι, αρκεί να ακολουθούμε πιστά τους βασικούς κανόνες ασφαλείας. Το αέριο CO2 είναι μη-τοξικό (είναι το ίδιο αέριο που χρησιμοποιείται σε όλα τα αεριούχα ποτά), όμως σε κλειστό μη αεριζόμενο χώρο υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας.
Η επιφανειακή θερμοκρασία του ξηρού πάγου είναι στους -78 °C.

Η επαφή του ξηρού πάγου για περισσότερο από 1-2 δευτερόλεπτα με το ανθρώπινο δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε έγκαυμα, για το λόγο αυτό είναι αναγκαία η χρησιμοποίηση προστατευτικών μονωτικών γαντιών.

Ο ξηρός πάγος υπάρχει σε στερεή μορφή στους -78°C και οποιαδήποτε θερμοκρασία πάνω από αυτό το σημείο επιφέρει εξάτμιση. Αυτό σημαίνει ότι για να αποθηκεύσουμε αποτελεσματικά το ξηρό πάγο και να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες θα πρέπει να αποθηκεύεται σε ένα καλά μονωμένο δοχείο. Όσο καλύτερη η μόνωση που παρέχεται τόσο μεγαλύτερη η διάρκεια του. Προσπαθούμε να μειώσουμε το δυνατό περισσότερο τον ελεύθερο αέρα στο δοχείο, κρατάμε το δοχείο σε όσο το δυνατό πιο δροσερό περιβάλλον καθώς επίσης ελαχιστοποιούμε τον χρόνο μεταφοράς του με οχήματα σε θερμό περιβάλλον . Η εταιρεία μας παρέχει μία σειρά από δοχεία στους πελάτες της, παρακαλώ ενημερωθείτε ΕΔΩ.

Με ένα τηλεφώνημα η Dry Ice Creation μπορεί να σας προμηθεύσει γρήγορα και με ασφάλεια την όποια ποσότητα χρειάζεστε για τις ανάγκες σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

TOP