Ο ΞΗΡΟΣ ΠΑΓΟΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Εφαρμογές ξηρού πάγου για τρόφιμα και φαγητά

Για την επεξεργασία, φύλαξη και διανομή τροφίμων

Εξαιτίας της φύσης του ως ένα ακίνδυνο φυσικό ψυκτικό με υψηλή απόδοση, αλλά και των βακτηριοστατικών ιδιοτήτων του, ο ξηρός πάγος χρησιμοποιείται κατα κόρoν στην επεξεργασία, φύλαξη και διανομή τροφίμων.

Ο ξηρός πάγος:

  • Μειώνει τις θερμοκρασίες γρήγορα και αποτελεσματικά,
  • Εμποδίζει την ανάπτυξη μικρο-οργανισμών,
  • Διατηρεί το φαγητό σε  ελεγχόμενη ατμόσφαιρα,
  • Παγώνει όλο το τρόφιμο ή ένα μέρος αυτού.

Κύριες εφαρμογές:

  • Φύλαξη και μεταφορά παγωμένου ή κατεψυγμένου φαγητού.
  • Συντήρηση φαγητών και αναψυκτικών σε αεροπλάνα και τρένα.
  • Ψύξη ψαριών, κρεάτων, αλλαντικών και κιμάδων.
  • Ψύξη προϊόντων ζύμης και σάλτσας
  • Διανομή τροφίμων ευαίσθητα στην θερμοκρασία όπως π.χ. παγωτό.

Παγοβολή:

Στην βιομηχανία τροφίμων συχνά χρησιμοποιείται η παγοβολή ξηρού πάγου για τον καθαρισμό και την απολύμανση  εξοπλισμών και χώρων παραγωγής.

To βρίσκεις ενδιαφέρον; Μοιράσου το!

ΨΥΞΗ 'Η ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ; ΣΥΝΕΡΓΑΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινώνησε τώρα με την Dry Ice Creation μας και ρώτησε μας πως.

TOP